• Predstavitev

    Že v 17.stoletju je živel Kolarjev stric Miha – tako so mu pravili v družini, bil pa je brat Ivanovega prapradedka, oženjen z Uršulo – ki je v Globokem pri bližnjem Šmarju pri Jelšah postavil zidanico. To je bilo leta 1602, leta 1862 pa je Ivanov dedek Jože postavil še eno in ta motiv in to letnico ima vinogradništvo Kolar tudi na svojih vinskih nalepkah.

    Lesena gorca je prva Kolarjeva gorca iz leta 1602.
    Leto 1862 pa predstavlja letnico druge, tudi sedajšnje zidanice, ki jo lahko vidite levo od grba.
    Na desni strani je še del vinograda in naše hiše.
    Tako je pravzaprav prastric Miha začel v družini vinogradniško tradicijo, ki jo je v zadnjih letih spet močneje obudil Ivan Kolar.

    V podokolišu, ki se imenuje Bevšek in kjer ima tudi danesvinogradništvo Kolar glavnino svojega Noetovega vrta……

    V naši ponudbi imamo vina:

    Rumeni Muškat

    Je izjemno vino, v svoji cvetici zelo bogato. Je dovršen, eleganten, odlikuje ga muškatna nota z vonjem po limonini lupini. Ko ga pijemo, nas prav poboža po jeziku. Navdušil bo vse poznavalce in ljubitelje te sorte vina. Je zapeljiv, ker je svež in harmoničen. Ostanka sladkorja pa je ravno toliko, kot je potrebno, da se z ostalimi sestavinami v vinu zlije v prijetno sozvočje. Nekateri strokovnjaki so mnenja, da je Rumeni Muškat najstarejša trtna sorta, kar jih poznamo.

    Priprava:
    Pozna trgatev, ročno obiranje z kratko dobo od trganja do mletja – največ 10 minut. Sledi maceracija v preši, pri nizki temperaturi, najmanj 5 ur. Začetek vretja v velikih cisternah z dodanimi glivicami. Prvi pretok se izvaja nekje mesec dni po pričetku vretja. Pri vseh vinih pa se držimo tudi starih običajev in vino pretočimo ob polni luni. Drugi pretok je opravljen 5 mesecev po prvem pretoku. Vinu damo čas, da se pomiri, spočije in osveži. Nato ga ustekleničimo in pustimo odležati 2 meseca v steklenici 0,75l.

    Sauvignon

    Je imenitna bela sorta, ki so jo častili že francoski kralji, z uvedbo v državni protokol pa ji je veljavo v svetu povzdignil general in francoski predsednik Charles de Gaulle. V naše kraje jo je prinesel v začetku 19. stoletja štajerski nadvojvoda Janez, bila pa je znana pod imenom Muškatni Silvanec (nem. Muscat Silvaner).
    Mošt Sauvignona, pozne trgatve vsebuje kar do 24 % sladkorja. Vino je vedno aromatično in stanovitno, kisline so zmerne in uravnotežene.

    Priprava:
    Pozna trgatev, ročno obiranje z kratko dobo med trto in mletjem – največ10 minut. Sledi maceracija v preši, pri nizki temperaturi najmanj 8 ur. Začetek vretja v velikih cisternah z dodanimi glivicami. Prvi pretok se izvaja nekje mesec dni po pričetku vretja. Pri vseh vinih pa se držimo tudi starih običajev in vino pretočimo ob polni luni. Drugi pretok je opravljen 5 mesecev po prvem pretoku. Vinu damo čas, da se pomiri, spočije in osveži. Nato ga ustekleničimo in pustimo odležati 2 meseca v steklenici 0,75l.

    Vragolino Rosse

    Gre za vino polno sadnosti. Rumenemu muškatu v fazi tihega vretja dodamo stisnjen sok gozdnih jagod. Vino je polno svežine, primerno za uživanje ob sladicah, ki vsebujejo sestavine ali prelive gozdnih sadežev ali za sladice z izrazito sadno aromatiko.

    Plus

    Vino PLUS se rodi, ko Mešano belo obogatimo z deležem starejših vin, pridobljenih iz grozdja dozorelega na starih trtah. Grozdje poberemo konec meseca oktobra, ter ga s daljšo maceracijo, mirnim in počasnim vretjem, obogatimo z sortnostno aromo. Takšno vino s svojo modrostjo in šarmantnostjo dopolni Mešano belo in s tem postane vinska kapljica še bolj mamljivega in prestižnega okusa.

    Priprava:
    Redna trgatev, ročno obiranje z kratko dobo od trganja do mletja – največ 10 minut. Začetek vretja v velikih cisternah z dodanimi glivicami. Prvi pretok se izvaja nekje mesec dni po pričetku vretja. Pri vseh vinih pa se držimo tudi starih običajev in vino pretočimo ob polni luni. Drugi pretok je opravljen 5 mesecev po prvem pretoku. Po končanem drugem pretoku, dodamo 10 % sortnega vina, pozna trgatev. Nato vino ustekleničimo in ga pustimo odležati v steklenici mesec dni.

    Navi

    Cuvée laškega rizlinga, sauvingnona in rumenega muškata ustvari odlično harmonijo svežih okusov. Vino, z malim ostankom sladkorja, spada med polsuha vina. Tako mu ubrana kombinacija sladkorja in kislin daje občutek pitnosti. Je odlično vino za vsakdanje priložnosti. Ime je dobilo ob prenosu vinogradništva na mlajšo generacijo, ki se je lotila pridelave grozdja in vina malo drugače in je drugače zapisala tudi ime predhodnega lastnika vinogradništva IVANA.

    Belo Chilli Wine

    Pričara vam neponovljivo in posebno doživetje. Kombinacija vrhunskih vinskih sort z dotikom sveže in pikantne arome čilija vas bo nedvomno osvojila. Samozavestno poskrbi za pridih šarma
    in ekstravagance.

    Iztopite iz povprečja!

    Rose Chilli Wine

    Naj vas zapelje plemeniti rumeni muškat v žlahtni rose barvi in edinstveni aromi divjih gozdnih jagod. Blago pikantna nota čilija bo prebudila vaša čutila in nežnost vina se bo odlično podala k vašim sladkim trenutkom.

    Pustite se izzvati!

    Gotofčan

    Gotofčan, je nastal na podlagi politične situacije v naši državi. Izraz gotof si se ni »prijel« samo veljakov, katere ljudstvo želi odstraniti iz oblasti. Med ljudmi dobre volje se je izraz GOTOF SI pričel množično uporabljati za tiste osebe,
    ki so na kakšni izmed zabav pogledali pregloboko v kozarec.

    Tako smo združili politične situacije, dobro voljo inzabavo v steklenico GOTOFČAN, da se nasmejemo nastali situaciji.

    Geslo: Zmerno me pij, če ne GOTOF SI.

    POZOR: ZAŠČITENA BLAGOVNA ZNAMKA Dobitnik velikih zlatih medalj

    Naročila sprejemamo na mobilno številko ali elektronsko pošto.

  • Video

  • Ocene

    Napiši mnenje o ponudniku

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja