• Predstavitev

  Vabljeni na tematski večer: Turistični vodniki Krasa in Brkinov in predstavitev njihovih brezplačnih vodenj ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov 2019.

  Turistični vodniki omogočajo gostom spoznavanje turističnih lepot in zanimivosti nekega območja. Ob široki paleti znanj in veščin, ki jih morajo obvladati, so ravno oni tisti, ki uresničujejo turistične strategije, njihovo delo tudi spodbuja sodobni trajnostni razvoj destinacije, vpliva na varovanje okolja in narave, prenaša sporočila o obstoju in vrednosti kulturne in naravne dediščine ter sooblikuje odgovorno potrošnjo in obnašanje obiskovalcev. Na območju Krasa in Brkinov je od leta 2008 pridobilo licenco lokalnega turističnega vodnika več kot sto oseb, vsake tri leta se jim pridružijo še novi.

  Na dogodku nam bodo vodniki predstavili brezplačna vodenja, ki jih bodo izpeljali v soboto 23. in nedeljo 24. februarja. Istočasno bosta Društvo turističnih vodnikov Krasa in Brkinov in Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana – TIC Sežana, ki je s strani lokalnih občin za to dejavnost pooblaščeni zavod, predstavila tudi druge aktualne zadeve, povezane s turističnem vodenjem na območju občin Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Miren – Kostanjevica in Sežana.

  Vabljeni v Kosovelovo knjižnico Sežana ob 18:00!

 • Ocene

  Napiši mnenje o ponudniku

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja